Μαζί μπορούμε να αναπτύξουμε την επιχείρηση σας!

Κύπρου 12

Λάρισα

info@isologismos.eu

Email

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ
15 Ιουνίου 2019

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ

Ξεκίνησε, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου 2019, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τα μεσάνυκτα της 28ης Ιουνίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr, όπου και αναγράφονται αναλυτικές πληροφορίες. Στο ίδιο διάστημα η αιτούσα /ών θα πρέπει να αποστείλει στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. το φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της Αίτησης, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στις Διευθύνσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση.

Κριτήρια επιλογής είναι:

  • η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα)
  • η εργασιακή θέση της αιτούσας και
  • η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ)
  • εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€ και συγκεκριμένα:

  • τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως δύο (2) παιδιά,
  • τις 30.000€ για μητέρες που έχουν τρία (3) παιδιά,
  • τις 33.000€ για μητέρες που έχουν τέσσερα (4) παιδιά, και
  • τις 36.000€ για μητέρες που έχουν από πέντε (5) παιδιά και άνω

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην προκήρυξη, ο αριθμός των παιδιών που αναφέρονται στην παραπάνω παράγραφο και υπολογίζονται στο εισόδημα είναι τα παιδιά μέχρι και 24 ετών ή τα άτομα ΜΕΑ ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δεδομένου ότι οι σύζυγοι μπορούν να υποβάλλουν κοινή δήλωση ή χωριστή δήλωση για τα εισοδήματά τους και δεδομένου ότι σε κάθε περίπτωση εκδίδεται ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα, οι έγγαμες μητέρες, θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά και την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου του συζύγου τους. Αντί «συζύγων» ανάλογη εφαρμογή γίνεται και για άτομα που έχουν συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, εφέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 voucher), με μία (1) οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher.

Υπενθυμίζουμε ότι, έως πέρυσι η διαδικασία ολοκληρώνονταν σε δύο φάσεις. Είχαμε μία κατανομή το καλοκαίρι και μία τον Σεπτέμβριο. Φέτος τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 21 Ιουλίου 2019, δίχως δεύτερη φάση.

Αριστείδης Οντούλης

Αριστείδης Οντούλης
Λογιστής

Share:

Πρόσφατα άρθρα

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο κεντρικό τηλέφωνο της εταιρίας ή συμπληρώνοντας τη Φόρμα Επικοινωνίας.

Επικοινωνία