Μαζί μπορούμε να αναπτύξουμε την επιχείρηση σας!

Παπακυριαζή 31

Λάρισα

info@isologismos.eu

Email

ΑΣΕΠ 6Κ/2020
18 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΣΕΠ 6Κ/2020

Προς το τέλος των υποβολών για την προκήρυξη 6Κ/2020 οδεύει η διαδικασία για τους υποψηφίους των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.
Η καταληκτική ημερομηνία της υποβολής αιτήσεων είναι η Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, με στην πλατφόρμα του ΑΣΕΠ να μην εμφανίζει κωλύματα και προβλήματα. Οπότε και αναμένεται να λήξει δίχως παρατάσεις η προθεσμία των κατηγοριών αυτών.
Την επομένη, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΥΕ.
Επισημαίνεται πως από την προκήρυξη 6Κ/2020 η αίτηση παίρνει νέα μορφή, θυμίζοντας λίγο την αίτηση της 3Κ/2020, στην οποία οι υποψήφιοι δεν απαιτήθηκε να κάνουν επίκληση από το μητρώο για τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τα εκάστοτε προσόντα, ή ειδικές συνθήκες.
Όπως πάντα συνιστάται η προσεκτική μελέτη του ΦΕΚ της προκήρυξης, είτε συμβάλλει στην συμπλήρωση της αίτησης κάποιος σύμβουλος, είτε ο υποψήφιος υποβάλλει μόνος του την αίτηση.

Μερικά από τα σημεία κλειδιά είναι τα εξής:

Κατάταξη των θέσεων:
Η κατάταξη των θέσεων είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την πετυχημένη αίτηση. Δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της η επιλογή των θέσεων ούτε και η κατάταξη αυτών, ακολουθώντας τη λογική του μηχανογραφικού δελτίου των επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η πρώτη επιλογή, εφόσον υπάρχουν αρκετά μόρια, θα είναι η θέση διορισμού. Οπότε δεν θα μελετηθεί καμία επόμενη θέση. Είναι δηλαδή καθαρά και μόνο υποκειμενική υπόθεση η κατάταξη, δεδομένων των περιορισμών που επιβάλλουν τα απαραίτητα προσόντα. Δεν υπάρχει σύμβουλος που να προτείνει κατάταξη θέσεων. Ο υπεύθυνος σύμβουλος που θα βοηθήσει μία αίτηση να υποβληθεί επιτυχώς, απλώς θα υποδείξει το σύνολο των δυνατών θέσεων που ένας υποψήφιος μπορεί να έχει, βάσει των προσόντων του.
Αφιερώστε χρόνο για την ανάγνωση του πίνακα θέσεων. Μελετήστε με την οικογένεια σας αν αυτό είναι απαραίτητο, δείτε το κόστος διαβίωσης στην περιοχή που έχει τη θέση και κατατάξτε υπεύθυνα τις θέσεις που ζητάτε.

Εργασιακή Εμπειρία:
Η εργασιακή εμπειρία, μετράει από την ημερομηνία λήψης του τίτλου σπουδών που επικαλείται ο υποψήφιος. Εργασιακή εμπειρία πριν την ημερομηνία λήψης του τίτλου σπουδών, δεν προσμετράται. Η εργασιακή εμπειρία είναι από τα βασικά κριτήρια στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Πεπερασμένο πλήθος θέσεων, θα καλυφθεί από υποψήφιους που δεν έχουν εργασιακή εμπειρία, όμως το μεγάλο ποσοστό των θέσεων, απευθύνεται στους έχοντες εργασιακή εμπειρία.
Δυο είναι οι διακρίσεις επί της εργασιακής εμπειρίας. Πρώτον, η εργασιακή εμπειρία στο Δημόσιο, όπου με μόνο δικαιολογητικό την βεβαίωση προϋπηρεσίας που ο φορέας σας θα σας εκδώσει, αρκεί για τον υπολογισμό των μηνών τελικά αποτελούν την εργασιακή εμπειρία σας. Δεύτερον, η εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα. Η εργασιακή εμπειρία πρέπει να αποδεικνύεται από βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα. Αν ο φορέας σας, είναι το τέως ΙΚΑ, τότε η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί και δίχως επίσκεψη στο τοπικό γραφείο, αλλά προσοχή, η βεβαίωση αυτή, δεν θα εμφανίσει ασφάλιση πρό της 01/01/2002, σημείο όπου και το ΙΚΑ μηχανογράφησε πλήρως τα συστήματά του. Αν έχετε λοιπόν εργαστεί ως το 2001, η επίσκεψη στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ, είναι αναγκαία. Επίσης αναγκαία είναι η επίσκεψη σε ταμεία όπως το τέως ΟΑΕΕ, όπου πρέπει κανείς τα ζητήσει την αντίστοιχη βεβαίωση, ενώ στο τέως ΤΣΜΕΔΕ, πρέπει κανείς να δείξει και το καθεστώς εργασίας, αν πρόκειται δηλαδή για ασφάλιση ως μισθωτός, ή ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Τέλος, η εργασιακή εμπειρία πρέπει να είναι σε συναφή αντικείμενο με την επιδιωκόμενη θέση, όταν πρόκειται για θέσεις των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ. Για την ΥΕ, κάθε εργασιακή εμπειρία προσμετράται.

Δεύτερος Τίτλος Σπουδών:
Επιπλέον μόρια προσφέρει ο δεύτερος τίτλος σπουδών στους υποψηφίους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Είναι σημαντικά μόρια αυτά, καθώς αυξάνουν κατά 150 μόρια την υποψηφιότητα. Όμως δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε τίτλος να μετρήσει ως δεύτερος τίτλος σπουδών. Ορίζεται ανάλογα με την βαθμίδα το πότε θα προσμετρήσει ένας δεύτερος τίτλος σπουδών, ενώ τρίτος τίτλος δεν συνεπάγεται ακόμη 150, ήτοι 150 + 150 = 300 μόρια. Παρατηρείται το φαινόμενο υποψήφιοι ΤΕΕ να υποβάλλουν το πτυχίο του Α κύκλου σπουδών, του Β κύκλου σπουδών, ενώ συχνά υπάρχει και ένας τίτλος από ΙΕΚ. Δεν σημαίνει πως ο Β κύκλος σπουδών θα πριμοδοτηθεί με 150 μόρια και με επιπλέον 150 ο τίτλος του ΙΕΚ.

Προσοχή απαιτείται λοιπόν από τους υποψηφίους της προκήρυξης. Αν ο χρόνος είναι περιορισμένος, απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία, αλλά μη ζητήσετε να σας “βρει τις κοντινές θέσεις”. Διαλέξτε τις με προσοχή. Δώστε σημασία τις βεβαιώσεις που απαιτούνται και αιτηθείτε εγκαίρως την έκδοσή τους. Με τον κορονοϊό παντού τριγύρω, είναι αναμενόμενες οι καθυστερήσεις από τον εκάστοτε φορέα για την διεκπεραίωση μιας εργασίας. Μην χάνετε χρόνο.

Ο Ισολογισμός με σαφή εμπειρία στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, μπορεί να σας βοηθήσει με την ορθή υποβολή της αίτησης σας. Καλέστε και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.
Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.

Αριστείδης Οντούλης

Αριστείδης Οντούλης
Λογιστής

Share:

Πρόσφατα άρθρα

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο κεντρικό τηλέφωνο της εταιρίας ή συμπληρώνοντας τη Φόρμα Επικοινωνίας.

Επικοινωνία