Μαζί μπορούμε να αναπτύξουμε την επιχείρηση σας!

Παπακυριαζή 31

Λάρισα

info@isologismos.eu

Email

Μηνιαία Τέλη Κυκλοφορίας
7 Μαΐου 2021

Μηνιαία Τέλη Κυκλοφορίας

Μια από καιρό υποσχόμενη  αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας, γίνεται πλέον πραγματικότητα.

Τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι πρότινος, προπληρώνονταν, συχνά σε αγγελίες αγοροπωλησίας αυτοκινήτων τα πληρωμένα τέλη αποτελούσαν και σημαντικό στοιχείο προσέλκυσης αγοραστών. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό πλέον.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να λειτουργήσει η οnline πλατφόρμα mycar της ΑΑΔΕ ενώ εκτός λειτουργίας παρέμεινε η πλατφόρμα σήμερα Παρασκευή 07/05/2021, από τις 14:00 έως τις 15:00 με στόχο να μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Την εν λόγω πλατφόρμα γνώρισε το κοινό το δίμηνο Νοέμβριο και Δεκέμβριο όπου για πρώτη φορά έγινε δυνατή η κατάθεση πινακίδων με ηλεκτρονικό τρόπο και όχι με την γνώριμη διαδικασία της επίσκεψης στην ΔΟΥ.

Φέτος κατατέθηκαν ηλεκτρονικά οι πινακίδες κυκλοφορίας για πάνω από 130.000 οχήματα.

Όσοι έχουν καταθέσει στην Εφορία τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους θα μπορούν να τις πάρουν πίσω και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς πρόστιμο. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Το ελάχιστο που θα χρεώνεται ο εκάστοτε οδηγός που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του, ανέρχεται στον ένα μήνα, ενώ αν διαπιστωθεί ότι όχημα που έχει τεθεί σε ακινησία κυκλοφορεί ή ότι το όχημα είναι σταθμευμένο, με τις πινακίδες επάνω, τότε -πλέον των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου εκπρόθεσμης πληρωμής-, επιβάλλεται πρόστιμο 10.000€. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται στα 30.000€ και αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή myCAR ενημερώνει τον κάτοχο ότι η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, σε περίπτωση που ο κάτοχος δεν έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ή δεν έχει ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.

Αριστείδης Οντούλης

Αριστείδης Οντούλης
Λογιστής

Share:

Πρόσφατα άρθρα

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο κεντρικό τηλέφωνο της εταιρίας ή συμπληρώνοντας τη Φόρμα Επικοινωνίας.

Επικοινωνία